Wat ze zeiden


 Deelnemer sessie

“Ik was gewend strategieplannen te maken met een klein clubje. Maar hoe krijg je dan het plan meteen gedragen door alle betrokken?
Het frisse van deze werkwijze was het betrekken van alle partijen. En dan niet meteen naar de oplossing te gaan, maar eerst te focussen op de vragen: Wat wil je? En waarom wil je dat?”
Mark Vermeulen – opdrachtgever
“Na een periode waarin we zaten met verschillende strategische plannen voor verschillende merken en waar niemand precies wist wat daar nou in stond was het tijd voor een nieuw leidend plan. De reden dat we daar hulp bij zochten was omdat we geen idee hadden waar je in hemelsnaam begint. Welke vorm kies je voor zo’n proces? Hoe doe je dat met besluitvorming als je iedereen laat meepraten? Hoe maak je dan zo’n aanpak zonder uiteindelijk toch te moeten gaan stemmen? Deze werkwijze deed dat prettig gestructureerd en met een fijn verwachtingsmanagement. Het MT was ook bijzonder tevreden over de inhoud.”
"Je kunt nu willekeurig iemand aanspreken en 99% van de deelnemers zullen 5 van onze beoogde doelen kunnen noemen.”
Image
Marein de Jong – Beleidsmedewerker
“Voor mij persoonlijk was het een enorme verrijking! Van nature ben ik een perfectionist en erg betrokken bij de inhoud. Ik heb geleerd dat ik met loslaten en vertrouwen op het proces meer kan bereiken. En met de aangeboden werkvormen kan ik meteen in de praktijk toepassen hoe ik die fijne manier van samenwerking met ruimte voor elkaar kan stimuleren.”
Peter Hecker – directeur/opdrachtgever
“Tot nu toe pakten wij als directie álles op. Het gevaar bestaat dan dat je dan alles maar half doet. Om te bepalen wát ik dus wel en wat niet moet oppakken helpt het om deze methode te gebruiken en gezamenlijk bepaalt waar je de focus legt. Grote winst was dat leden nu zelf moesten nadenken. Dat vergrootte hun betrokkenheid enorm.”
“Wat leuk was om te zien: normaal gesproken zoekt iedereen zijn eigen bekende kringetje op. Nu spraken mensen elkaar die niet eerder van elkaars bestaan af wisten. Ontstonden er blijvende kruisbestuivingen; zuilen werden doorbroken.”
Image
“Grootste leerschool voor mij: Je dénkt dat iedereen betrokken is, je dénkt dat je draagvlak hebt, dat men wéét wat je allemaal doet, maar dat blijkt dus stevig tegen te vallen. Met dit inzicht zie ik dat wij als directie wat te doen hebben: beter communiceren.”